Modni vodič: kako odabrati košulju i kravatu

muške-košulje-i-kravate-beograd

dugmad, za, manzetne, manzete, ukrasna, kosulju, kosulje, srebrna, zlatna, Beograd, prodaja, cena, cene, moderna, okrugla, kockasta, snale, kravate, dugmici

Ako znate da uparite mušku košulju i mušku kravatu – to znači da imate ukus za modu. Međutim, većina muškaraca ima loš ukus kada je kombinovanje muške košulje i muške kravate u pitanju. Jedan od razloga za to su muška odela koja se nose na poslu, a koja su često dosadna i nisu otvorena za eksperimentisanje.

Ukoliko budete kreativni sa svojom kravatom i košuljom, to je jedan od najboljih načina da pokažete da se razumete u modu, ali je isto tako jedan od najlakših načina da pogrešite. Pre svega, boje i šare mogu delovati zbunjujuće pojedinačno, a pogotovo kada počnete da ih kombinujete – sve to može izgledati veoma loše.

Ako želite da odate utisak da ste neko ko ima ukusa za modu i da ste se zaista potrudili da ne izgledate bezveze u svom muškom odelu, pred Vama je niz saveta, koji će Vam olakšati kombinovanje muške košulje i muške kravate.

Osnovne boje

Kombinovanje boja može da predstavlja problem i kod najstilizovanijih nuškaraca. Ako želite da Vaša garderoba za posao ne bude dosadna, moraćete da se pozabavite bojama. Vreme je da se upoznate sa paletom boja.

boja-muške-košulje-i-muške-kravate-kako-kombinovati

boja-muške-košulje-i-muške-kravate-kako-kombinovati

Najvažnije je da znate koje su slične, komplementarne i kontrastne boje. Slične boje su one koje se nalaze na istoj polovini kruga, komplementarne boje su one koje se nalaze direktno nasuprot boje, a kontrastne boje su one koje su razdvojene tri sekcije. Ako uzmemo na primer crvenu: njene slične boje su ljubičasta i narandžasta, kontrastne boje plava i žuta, jer su odvojene tri sekcije, a komplementarna je zelena.

A sada najvažnije pravilo – kada su u pitanju muške kravate i muške košulje, lakše je da uparite kontrastne boje nego komplementarne. Na primer, dobra kombinacija bi bila plava muška košulja, crvena muška kravata (jer je kontrastna boja) i teget muško odelo. Ključ kombinovanja je da se nose različite nijanse – plava muška košulja i narandžasta muška kravata su pun pogodak. Još jedno pravilo je da je muška kravata uvek u tamnijoj nijansi od muške košulje – ovo bi trebalo poštovati bez izuzetka. Najlakše je nositi kravate sa šarama uparene sa belom muškom košuljom, ali gde je tu zabava. Igrajte se bojama i unesite novu dimenziju u svoj izgled.

Odabir kravate

Uvek se trudite da kupujete lepe kravate, ali ako imate loš ukus onda bi trebalo da se posavetujete sa nekim. Ne mora da znači da su skupe kravate uvek lepe i dobre. Zato je pri kupovini kravate, najbolje da se odlučite za one koje ćete najlakše kombinovati. Kada je širina kravate u pitanju, ona bi trebalo da odgovara širini revera muškog odela.

Kombinovanje košulje i kravate

Daćemo Vam par predloga kako bi trebalo da izgleda Vaša garderoba za posao tokom nedelje. Ukazaćemo na kombinacije koje se zasnivaju na beloj muškoj košulji, neboplavoj muškoj košulji i roze muškoj košulji.

Bela muška košulja

Kombinacije koje se zasnivaju na beloj muškoj košulji mogu biti raznovrsne i one Vam daju najveću slobodu. Možete kombinovati različite šare, boje i dezene.

 

bela-muška-košulja-kombinacije

bela-muška-košulja-kombinacije

Plava i roze boja – kako kombinovati?

Kombinovanje plave muške košulje i roze muške košulje sa različitim kravatama pokazaće sve Vaše sposobnosti.

muške-košulje-bele-plave-prodaja-Beograd-cene

muške-košulje-bele-plave-prodaja-Beograd-cene

Plava muška košulja:

Nosite tamnije šare ili boje koje su slične boji Vaše košulje.

Narandžasta je komplmentarna boja, pa će se narandžasta muška kravata lepo uklopiti sa svetloplavom muškom košuljom.

Žuta i crvena su kontrastne boje, tako da će se žuta muška kravata i crvena muška kravata najbolje slagati sa plavom muškom košuljom.

Zelena je slična, pa ako želite prefinjen izgled iskombinujte zelenu mušku kravatu sa plavom muškom košuljom.

Roze muška košulja:

Slične boje su ljubičasta i svetložuta, odlučite se za ljubičastu mušku kravatu ili svetložutu mušku kravatu i ne možete da pogrešite.

Zelena boja je komplementarna, pa će zelena muška kravata biti pravi izbor ukoliko želite da se izdvojite iz mase.

Plava je kontrastna boja, složićete se da nema ničeg lepšeg nego kombinovanje plave muške kravate i roze muške košulje.

Prugaste muške košulje

Odlazimo na polje prugastih muških košulja, gde stvari počinju da budu zanimljive. Osnovna pravila boja i dalje važe, ali kombinovanje prugaste muške košulje sa muškom kravatom zahteva malo umeća. Važno je samo jedno pravilo – veličina i skala šare.

Mušku košulju na veće pruge trebalo kombinovati sa tanjom kravatom, a mušku košulju na uže pruge sa kravatom koja je šira.

Kada je u pitanju muška kravata na pruge, ona se može kombinovati sa muškom košuljom na pruge, i to je dobra kombinacija sve dok pruge nisu iste debljine.Takođe, važno je da pruge na muškoj kravati i pruge na muškoj košulji nisu u istom pravcu. Na primer, muška košulja sa horizontalnim prugama može da se iskombinuje sa muškom kravatom sa vertikalnim ili dijagonalnim prugama.

muške-košulje-na-pruge-prugaste-kravate-Beograd-u-Beogradu-prodaja-veliki-izbor

muške-košulje-na-pruge-prugaste-kravate-Beograd-u-Beogradu-prodaja-veliki-izbor

Košulja na kockice

Muške košulje na kockice (karirane muške košulje) zahtevaju uvek veći naglasak na kravati, kako bi se izbeglo šarenilo, koje može biti postignuto ako previše naglasite košulju. Možete nositi kravate, koje su deblje i tamnije nijanse od košulje. Takođe, i pruge su prihvatljive, ali pazite da odaberete kravatu koja je sa debljim prugama i koja je u nijansi neke boje koja se nalazi na košulji i nećete pogrešiti.

muške-košulje-karirane-na-pruge-kocke-prugaste-bele-plave-crne-roze-prodaja-cena-cene-Beograd

muške-košulje-karirane-na-pruge-kocke-prugaste-bele-plave-crne-roze-prodaja-cena-cene-Beograd